Monday, July 30, 2012

R.A.M.A.D.H.A.N 2.0.1.2

Assalamualaikum wahai sahabat sekalian...

Bulan Ramadhan sudah tiba... apa persiapan korang untuk Ramadhan kali ini?
Siapkah diri anda untuk beribadah kepada Yang Maha Agong, ALLAH S.W.T ?
Beribadah lah kepada ALLAH S.W.T seperti Ramadhan kali adalah Ramadhan terakhir kita..
Tinggalkan segala perbuatan keji dan dosa..
minta ampun kepada ALLAH S.W.T atas segala kesilapan kita..
sesungguhnya, hanya ALLAH S.W.T sahaja tempat kita bergantung dan meminta pertolongan..
ALLAH AS-SAMAD.. ALLAH S.W.T tempat bergantung..

dan ALLAH S.W.T bersifat pengampun... jangan berhenti atau berputus asa meminta ampun dan pertolongan dariNYA... Setiap yang berlaku pasti ada hikmah...

WARMING UP RAMADHAN ~> perubahan ke arah yg lebih BAIK :D

1) Mengawal nafsu dan cuba berjimat

2) Menjaga pandangan

3) Sempurnakan menutup aurat

4) Elakkan daripada mendengar atau berkata perkara sia-sia.
cth : mengumpat, mencaci dan sebagainya..

Sunday, July 8, 2012

UMP GAMBANG!

assalamualaikum semua ! :)

wah wah! UMP GAMBANG je pun, tp dh penat jalan kaki nak g kelas tiap tiap pagi.
mujur 3 minggu je short course ni.. kalau lah lagi lama,,, errr,,, =.=

anyway, short course MULTIMedia sangat sangat menarik.! yoo! percaya tak?
heLo0000! UMP GAMBANG pun okay pe... high class ape..
yang paling penting UMP GAMBANG x ambil ramai pelajar.. so0, korang korang yang x suke UMP GAMBANG tu ingat UMP GAMBANG nak sangat ke ambil korang Jadi students ? haq puuii.. :P

hahaha.. joking joking je.. so00,  seminggu je lagi tinggal untuk bertahan dengan short course ni.. haha
bunyi macam x suke je kan.. haha.. tak lah.. actually rindu rumah sebenar nye...

3 MINGGU ??? Lama tu.......... rindu kat kucing aku .. hahaha

btw, sekarang ni dh pukul 11.30 malam.. esok ade kelas kul 9... kul 8.30 nak gerak dh.. awal kan? haha

okay okay.. dh banyak sangat zaty danny mengarot ni..

saya minta diri dulu lah.. ye..

see ya!!! ^_^


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.......................................