Friday, October 12, 2012

My Collection Part 2

Assalamualaikum..
hai.. gambar kali zaty amek kat UMT.. Pantai Tok Jembal. 
jeng jeng jeng.. haha
-----------------------------------------------------
--------------------------------------------
------------------------------------
---------------------------
-------------------
----------------
-----------
-------
---
--
-
-
-
-











sekian. ^_^

Tuesday, September 11, 2012

My Collection

Assalamualaikum semua..

haaa.. dulu zaty ada post pasal DALAM GAMBAR ADA LAGU .. kan kan.. tapi gambar2 yang zaty upload tu bukan lah hasil karya zaty sendiri.. Tapi kali ni, zaty nak tunjuk hasil karya zaty ..
Maybe tak menarik.. tapi cukup indah di mata zaty melihat ciptaan ALLAH.. :')

Jeng Jeng Jeng....!
...................................................................
..........................................................
.................................................
....................................
........................
.....................
...............
...........
......
...
.
.

^_^

^_^

^_^

^_^

^_^

^_^

^_^

 ^_^










^_^

okay... itu je yang zaty mampu tunjukkan.. Indah kan ciptaan Tuhan..
Subahanallah..
see u soon ...
:)

Sunday, August 12, 2012

YA ALLAH, jagalah hati ku ini... aku redha. :)

assalamualaikum..

So, bab soal hati, aku memang tegas dan agak ‘keras’ sebab aku belum bersedia. Belum bersedia untuk bernikah! ^_^ Kalau aku berlembut, semuanya jadi boleh. Yang haram pun boleh jadi halal.  Aku  lebih gemar untuk menjauhi perkara-perkara lagha (melalaikan) dan aku lebih suka untuk mencegah daripada mengubati. ^_^

Memang cinta itu fitrah, tapi biarlah dengan cara yang halal. Jaga lah hati .. banyak kan istighfar kepada ALLAH..

 Cinta secara islam hanya satu iaitu perkahwinan. Cinta berlaku setelah ijab qabul; cinta lepas kahwin. Cinta yang bermaruah. Bukan cinta murahan. Inilah kemuliaan agama kita, Islam. Apabila Islam melarang cinta antara lelaki dan wanita sebelum kahwin, ia membawa kepada sesuatu sebagai ganti yang lebih baik iaitu perkahwinan . Sabda Rasulullah S.A.W. : “Tidak ada yang lebih patut bagi dua orang yang saling mencintai kecuali nikah.” (Ibni Majah). Cinta adalah maruah manusia. Ia terlalu mulia.






Monday, July 30, 2012

R.A.M.A.D.H.A.N 2.0.1.2

Assalamualaikum wahai sahabat sekalian...

Bulan Ramadhan sudah tiba... apa persiapan korang untuk Ramadhan kali ini?
Siapkah diri anda untuk beribadah kepada Yang Maha Agong, ALLAH S.W.T ?
Beribadah lah kepada ALLAH S.W.T seperti Ramadhan kali adalah Ramadhan terakhir kita..
Tinggalkan segala perbuatan keji dan dosa..
minta ampun kepada ALLAH S.W.T atas segala kesilapan kita..
sesungguhnya, hanya ALLAH S.W.T sahaja tempat kita bergantung dan meminta pertolongan..
ALLAH AS-SAMAD.. ALLAH S.W.T tempat bergantung..

dan ALLAH S.W.T bersifat pengampun... jangan berhenti atau berputus asa meminta ampun dan pertolongan dariNYA... Setiap yang berlaku pasti ada hikmah...

WARMING UP RAMADHAN ~> perubahan ke arah yg lebih BAIK :D

1) Mengawal nafsu dan cuba berjimat

2) Menjaga pandangan

3) Sempurnakan menutup aurat

4) Elakkan daripada mendengar atau berkata perkara sia-sia.
cth : mengumpat, mencaci dan sebagainya..

Sunday, July 8, 2012

UMP GAMBANG!

assalamualaikum semua ! :)

wah wah! UMP GAMBANG je pun, tp dh penat jalan kaki nak g kelas tiap tiap pagi.
mujur 3 minggu je short course ni.. kalau lah lagi lama,,, errr,,, =.=

anyway, short course MULTIMedia sangat sangat menarik.! yoo! percaya tak?
heLo0000! UMP GAMBANG pun okay pe... high class ape..
yang paling penting UMP GAMBANG x ambil ramai pelajar.. so0, korang korang yang x suke UMP GAMBANG tu ingat UMP GAMBANG nak sangat ke ambil korang Jadi students ? haq puuii.. :P

hahaha.. joking joking je.. so00,  seminggu je lagi tinggal untuk bertahan dengan short course ni.. haha
bunyi macam x suke je kan.. haha.. tak lah.. actually rindu rumah sebenar nye...

3 MINGGU ??? Lama tu.......... rindu kat kucing aku .. hahaha

btw, sekarang ni dh pukul 11.30 malam.. esok ade kelas kul 9... kul 8.30 nak gerak dh.. awal kan? haha

okay okay.. dh banyak sangat zaty danny mengarot ni..

saya minta diri dulu lah.. ye..

see ya!!! ^_^


Saturday, June 23, 2012

Thursday, June 21, 2012

DALAM GAMBAR ADA LAGU :: YUNA

ehem ehemm... :)
assalamualaikum u olls...
entry kali ni, cik zaty nak tunjuk kat korg gambar gambar photogenic
yang cik zaty kumpul.. haha.
bukan cik zaty yang snap picture.. cik zaty amek dari google.. dari facebook orang..
ahaha
sesiape yg terkene kidnap dye punye gambar tu sorry ye...
i juz like ur photogenic pic.. kasi sy ek... hehe
SOo, this its.. ::

cantik kan? ^_^

wo0..! :)

waaa!! cantik sangat!! suke suke.. ~

hahaterbaik lah gambar neh!! :)
 ........
.....
..
.
.
.
.
.
.
.
.
and gambar last sekali ni gambar curi kat FB sorang budak .. hahaa..
style lah..
ni diaa.!
tengok rambut dye! =.=
hahaha...


okay thats all for this entry.. 
see yaa! 
^_^

Friday, May 25, 2012

AFTER MATRIK ???

Assalamualaikum wahai jejaka and bidadari ..... ^__________^

yyyyyeeeeeeeeeeeeaaaah~ nak jerit sikit.. hehehe
  eceh.. zaty danny ni excited ckit nak menulis kali neh, bcoz dh lme gler meninggalkan dunia blog neh...
      1st of all, disebabkan schedule I yg padat study*kononnye!puuiih! tu yg dh lme x menulis karangan kat
      sini nye pun.. TAPI! skrg ni I telah menjadi suri rumah sepenuh mase dengan kerja sambilan( jaga anak   
      jiran je pun! KECOH!)

HOI HOI HOI mak eton and mak temah~ xyah nak ngate teman lah tanam anggur kat umah... sekurang2 nye
teman ade jugok kje..(maaf maaf emotional ckit.. peace yoo!)

     SOo, meh meh! nak cter ckit...

LAST DAY kat matrik~
     hari khamis, LAST PAPEEEER! horee horee! hep hep HOrEE! actually, xde la nak horee sgt nye pun!(kecoh!!) .. LAST PAPEER xyah ckp lah kesusahan and kerumitan nyee ... kimia oh kimia.. walau pun feveret subjek, TAPI.................. (kecewe)

                        AAHHHH! peduli ape aku..! (muahahahaha*gelak jahat!)

     Dah abez jawab LAST PAPEER, ak pun pergi lah amek result MUET ak yg kebetulan kluar pada hari LAST PAPEER aku tuh... (mesti korg bosan dgr aku ckp perkataan tu.. *PEDULI APE AKU!)
ALHAMDULILLAH... berkat rezeki ALLAH S.W.T aku berjaya mendapat band yg aku ingin kan.. (BAND 3) .. Actually, ni kali kedua aku amek test MUET.. hahaha.. (mmg test 1st aku BAND 2 jek.. *xyah na ngate aku lah.. )..

Then, READY to...................................... BACK HOME~ yeeepeee!

                                            im coming home... coming home... lalalalalalalala~
                                                               see u soon ! chow~ ^_^
                                                                      kawayie~ <3

Sunday, January 1, 2012

the Most Beautiful Demi Lovato :)

awesome yaw.. ~



aww~ hahaha


yes you beautiful... so that beautiful.. yeah..yeah!
hahaha
 
 

you smile... i smile... 
hihi :D



just cute ... :)



okay!! thats all for now.. 
see u next time with others cute and most beautiful picture,,,
tata !!!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.......................................