Wednesday, November 9, 2011

ART.ADORABLE.AWESOME :))

Inspired me...

music plays around...

much better...


just run for it...


this flowers is not for you exactly.. :D


i think my shoes is so0 cooL!! :D




REady for vacation... haha


oh NO!! i Lost My shoes!!


Nice hat yaw!



can i have one ?


BUbye! see you soon Buddy ! <3

Friday, September 2, 2011

Story Story Jap . :))

Ada 2 titis air mata mengalir di sebuah sungai.


 Satu titis air mata tu menyapa air mata yg satu lagi," Saya air mata seorang gadis yang mencintai seorang lelaki tetapi telah kehilangannya. Siapa kamu pula?".


 Jawab titis air mata kedua tu," Saya air mata seorang lelaki yang menyesal membiarkan seorang gadis yang mencintai saya berlalu begitu sahaja." 


Cinta sejati adalah ketika dia mencintai orang lain, dan kamu masih mampu tersenyum, sambil berkata: aku turut bahagia untukmu.


^_____^



Wednesday, August 24, 2011

KISAH TAK SUDAH :))

KISAH ORG MUDA REMAJA

Pakwe : sy cukup mecintai awk lbh dr segalanya

Makwe : betul ke?


Pakwe : semestinya betul dan tiada keraguaanya lg sygku

Makwe : buktinye?


Pakwe : lautan api sanggup sy redah
...
Makwe : waa awk tahu ke lautan api tuu ape?


Pakwe : x,nape? 


Makwe : kalau awk nak masuk neraka(lautan api) pergilah seorang seorang sy tak nak,kan 
lebih indah awk cakap " sy sanggup menikahi awk demi cinta kita "

haha... ade ke laki sanggup ckp cmnie.?? 

think about it.. :))

Saturday, August 20, 2011

whO SayS~

I wouldn't wanna be anybody else.
You made me insecure
Told me I wasn’t good enough
But who are you to judge
When you’re a diamond in the rough
I’m sure you got some things
You’d like to change about yourself
But when it comes to me
I wouldn’t want to be anybody else


Na na na
Na na na



I’m no beauty queen
I’m just beautiful me



Na na na
Na na na



You’ve got every right
To a beautiful life
C'mon



[Chorus]
Who says
Who says you’re not perfect
Who says you’re not worth it
Who says you’re the only one that’s hurting
Trust me
That’s the price of beauty
Who says you’re not pretty
Who says you’re not beautiful
Who says



[Selena Gomez - Verse 2]
It’s such a funny thing
How nothing’s funny when it’s you
You tell ‘em what you mean
But they keep whiting out the truth
It’s like a work of art
That never gets to see the light
Keep you beneath the stars

Won’t let you touch the sky

Sunday, June 12, 2011

new Life At KMPh..

The new life begin here..
i love KMPh.. <3

Thursday, May 19, 2011

you are not alone......

tetibe syok pulak layan lagu MJ ni...
mmg dh lame minat..
tetibe terdengar pulak lagu ni kat Youtube..


 Another day has gone
I’m still all alone
How could this be
You’re not here with me
You never said goodbye
Someone tell me why
Did you have to go
And leave my world so cold
Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you’re far away
I am here to stay
You are not alone
I am here with you
Though we’re far apart
You’re always in my heart
You are not alone
All alone
Why, oh
Just the other night
I thought I heard you cry
Asking me to come
And hold you in my arms
I can hear your prayers
Your burdens I will bear
But first I need your hand
So forever can begin
Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Then something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you’re far away
I am here to stay
For you are not alone
I am here with you
Though we’re far apart
You’re always in my heart
And you are not alone
Whisper three words and I’ll come runnin’
And girl you know that I’ll be there
I’ll be there
You are not alone
I am here with you
Though you’re far away
I am here to stay
You are not alone
I am here with you
Though we’re far apart
You’re always in my heart
You are not alone
For I am here with you
Though you’re far away
I am here to stay
For you are not alone
For I am here with you
Though we’re far apart
You’re always in my heart


Tuesday, May 3, 2011

TIADA MANUSIA YANG SEMPURNA

Sebagai manusia biasa kita hanya mampu mempersiapkan diri untuk menuju ke akhirat dunia yang kekal.
Namun begitu, sebagai insan biasa kita tidak lari dari melakukan kesilapan sesama manusia atau pun dosa kepada ALLAH S.W.T.

Tiada manusia yang sempurna

Aku juga sebagai manusia biasa banyak kekurangan yang masih perlu aku baiki dan terus memperbaiki diri yang serba kekurangan.
Memang tidak dinafikan kadang-kadang kita lalai dengan keseronokan dunia.
Begitu juga aku. Namun, jangan lah sampai kita lupa untuk beribadah kepada ALLAH S.W.T.

Tiada manusia yang sempurna

Monday, May 2, 2011

PERINGATAN UNTUK WANITA TENTANG LELAKI YAA.... :))

 Jauhi mereka ini :


1) Lelaki yang ingin temannya mirip bekas kekasih

akibat sedih putus cinta, sering membuat lelaki mengambil tindakan mencari kekasih baru.mereka juga cederung membandingkan teman wanita baru dengan bekas teman wanita. Lupa kan jela lelaki ni... HAHA

2)Lelaki yang sering MENGHILANG

lelaki seperti ini sering menghilangkan diri dengan memberi alasan terpaksa menyempurnakan tugas penting di pejabat atau membatalkan temu janji anda. hati-hati lah ye.. maybe lelaki ini sudah ada kekasih or isteri... lau korang nak bermadu , boleh lah mencuba k...hehehe... jangan marah ha... :))

3)Lelaki yang tidak beretika

lelaki ini jenis sering mengajak teman wanitanya bertemu di lokasi berhampiran dengan rumahnya. sudahlah begitu, teman wanitanya disuruh datang menaiki teksi or datang sendiri lar tanpa dijemput... kalau macam nie, tak payah la korang terhegeh-hegeh kat lelaki camni.. lelaki seperti ini tidak bertanggungjawab, dia juga mungkin mempergunakan teman wanitanya untuk kepentingan diri nya sahaja.... blah ar ko lelaki... tak sudi aku.. ahahaha.. *tetibe je aku emosi sikit.. lalalalala~ :))

4)Lelaki yang tangan nya RAMAH

baru beberapa kali bertemu, si DIA sudah berani menyentuh tubuh teman wanitanya. Apabila ditegur, dia berlagak selamba sambil memberikan pelbagai alasan yang tidak masuk akal. Jangan sesekali berdamping dengan lelaki seperti ini. Lebih baik lupakan saja niat untuk berkawan dengannya..

ok geng.. ini sahaja nasihat untuk kali ini... girl22 sakalian, hati22 yaa.... jangan mudah terpengaruh dengan rupa atau harta benda... semua tu  x bawak mati pun... chill ya.. HAHA.. :))

Wednesday, April 13, 2011

PANDUAN BERGUNA UNTUK SEMUA UMAT ISLAM

Assalamualaikum...

Sebagai renungan dan Ingatan bersama…

InsyaAllah

SIAPA YANG MENGGUNAKAN PERKATAAN "SALAM"? apakah maksud disebaliknya??

Maka berpalinglah (hai Muhammad) dari mereka dan katakanlah:"Salam (selamat tinggal)".

Kelak mereka akan mengetahui (nasib mereka yangburuk). (QS. 43:89)

baik gunakan,,,ASSALAMUALAIKUM or ASSALAMUALAIKUMWARAHMATULLAHIWABARAKATUH...

Ilmu utk dikongsi bersama. Sekadar peringatan untuk semua rakan-rakan muslim yang lain.

Pagi semalam saya dengar radio ikim (91.50 fm). Ustaz Zawawi ada cerita tentang sunnah Rasulallah s.a.w. Antara yang dibincangkannya ialah tentang bab cara memberi salam.

Menurut ustaz Zawawi Yusof, Baginda SAW memberi salam dengan lafaz “Assalamualaikum” dan menjawab salam dari para sahabat baginda dengan salam yang lengkap iaitu “Waalaikumussalam warahmatulallahhi wabarakatuh”

Ringkasnya, baginda SAW akan ;Beri salam dengan ucapan - “Assalamualaikum”

dan…Jawab salam - “Waalaikumussalam warahmatulallahi wabarakatuh”

Lagi satu, perlu diingatkan juga semasa menjawab salam,

saya dengar ramai orang jawab salam dengan ucapan yang tidak tepat.

Jawab salam yang betul ialah ;

“WAALAI KUMUS SALAM”dan bukannya yang selalu saya dengar iaitu ;

“WAALAI KUM SALAM”

Apabila kita ingin berkirim salam pada orang lain, hendaklah kita berkata

“Kirim salam, assalamualaikum pada ASHREE ye” contoh lerr…

Dan bukannya : “Kirim salam kat ASHREE yer”

Dan jangan pula memandai-mandai tambah perkataan seperti ” Ko tolong kirim salam maut kat dia yer“.

Statement ini walaupun dalam nada bergurau, tapi ia adalah menyalahi syariat dan berdosa, walaupun sekadar gurauan!

Selain itu, janganlah kita menggantikan perkataan “Assalamualaikum” dengan “A’kum” dalam sms atau apa sekalipun melalui tulisan.

Jika perkataan “Assalamualaikum” itu panjang, maka hendaklah kita ganti dengan perkataan “As Salam” yang membawa maksud sama dengan “Assalamualaikum”.

Sesama lah kita memberitahu member-member yang selalu sangat guna shortform “A’kum” dalam sms ataupun email. Perkataan ‘AKUM‘ adalah gelaran untuk orang-orang Yahudi untuk orang-orang bukan yahudi yang bermaksud ‘BINATANG‘ dalam Bahasa Ibrani.

Ia singkatan daripada perkataan ‘Avde Kokhavim U Mazzalot’ yang bermaksud ‘HAMBA-HAMBA BINATANG DAN ORANG-ORANG SESAT‘.

Jadi, mulai sekarang jika ada orang hantar shortform “A’kum“, kita ingatkan dia guna “As Salam” kerana salam ialah dari perkataan “Assalamualaikum“.

Jangan guna “Bye” kerana“Bye” adalah jarum sulit Kristian yang bermaksud “Di Bawah Naungan Pope.”Jangan guna “A’kum” kerana“A’kum” bermaksud “Binatang” dalam bahasa Yahudi.Jangan guna “Semekom” kerana“Semekom”bermaksud “Celaka Kamu.”Gunakan perkataan“ As Salam” sebagai singkatan bagi“Assalammualaikum.” Tolong forward kepada umat Islam yang lain , untuk elakkan diri daripada membuat dosa..

Sekian, semoga ada manfaatnya

Friday, March 18, 2011

23.3 ??? gULp!

waaaaaaah!!!
KOwg taw KaN.??? ALAMAK!!!
ReSuLT>? huhu..
cuuuuaaak AK Taw!!!
TaPi Ak HAnYe MamPU BErDoa SAjew...
ISh..! Risau....

hum,,,
oke222.. xpe222... anyway, sebenar nyew x sabar laa na tunggu HAri BErsejarah DaLAm
IdoP Ak nIe,,,, Ak X sabar na JUmpew BUddyZ Ak.....
ahaha..

KAmi Ade BUat RAncangAn unTuk CHAnge PResent YAw!!!
waaaah!! COOL kan.?? haha.. korang ade kew.??
kui22... KIdding....
hehe

BTW.. preSeNt yg aK Nak kAsi tuw kan...
haha,.. NA TAw x apew.???

aaah!!! rahsie arr... haha..
tapi.... ak waT sendiri TAw BEg hadiaH tue... haha
bese laa JIMAT,, bak kate memBEr ak NUruL AfiqaH Amin Nordin...haha...
miss U laaar...

oke222... back to0 our topic yaw!!
korang NA tgk ta PResent Tue.?? haha..
yg nie ak ley kasi tgk... haha..
jap ekk....
          

loading...
...
.....
.....
.....
.....
100%

haha... so0..?? what do u think.???? hehe


oke... that 4 my buddyz... IDA, TKAH, and SYEERA...
i hope they like it ....
pish22... jgn kasi taw mereke yew..
ahahaha
k...
got to go!! RAJA LAWAK AKHIR sedang menanti ak..ahahaha
daaa!!! muah!!

Saturday, February 19, 2011

beli4u.com!! ^^

waaaahh!! i dh dpt pesanan i...!!
seronok sgt22222..!!! gumbira...
i dh lme teringin na pkai dress tau...
nmpk mcm kiut jew org yg memakai... haha (perasan jew lbey)
so00... i dh lme cari dress.. tp x jumpew yg sesuai..
satu hari  .... Mrs, Nurul Syuhada Bt Hasri haha...
dye laaa yg punce i jumpew dress nie dri beli4u.com..
thanx so00 much dear,,,
luv the dress so0 much..!!!
na tgk ta dress yg i beli tue.??? heeheee
  
hahaha.,,,
amcm.???? oke ta.???
yg i paling ske warne purple tue...
so00 cute dress..
haha
tapi seme i ske..!!
cute sgt2222.....
  
hahahaha.... 
geram btol i tgk...
eeeeee~
excited na pkai konon ...
selok na mampuih..
ahahahaha
sorry222...
i mmg excited mcm nie..
muahahahahaha///
k laaa...
lau u all na jugak..
boley laa visit this web
beli4u.com.


Tuesday, January 25, 2011

coNtEst kaMi pose comey..

::coNteSt kaMi pOsE cuMey::



syarat-syaratnya~

1~macam biasa korang kenalah follow blog cik amni dulu..tp kalau tak nak follow pon takpe..taknak paksa-paksa..tapi susahlah bila cik amni update nanti..so,lebih baik followlah

2~taip 1entri mengenai contest ni..dan jangan lupa ambik banner di atas dan letakkan didalam entry tersebut..sidebar kan contest ni di blog anda..dan link kan ke blog ini!!

3~korang mesti menghantar gambar kepunyaan korang sendiri..gambar tersebut mestilah ada ANDA bersama MEMBER-MEMBER ANDA...pose anda bebas..

4~korang mestilah membuat ayat yang paling simple tentang "kenapa anda join contest ni..
CONTOH:::saya join sebab suka_suki jee...

5~tag contest kepada 4 rakan blogger korang ye..

6~mencari seorang pemenang:hadiah berupa handset Apple iphone


(((ahhahaha(^^)100%copyrigt amni)))

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

k...

sekarang aku nak mempertaruhkan pix cumey aku..
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
page loading
::
::
::
:::
::
::
::
::
::
::
::

and


k..settle!!

bab ape aku join??
sebab kami berdua suke pose cumey...tak cmtu kew??hahaha

k,sekarang aku nak tag sape2 je yang bce entry ni...

hope dapat menanglahh..

aminnn.~~~


spe nak join kli sini..amni

Saturday, January 22, 2011

KAwaN SelamA Nya~

Kami GIlak!~
so0..??? dew Yg X Puas Atie.???
ahaha
daaaaa~

BEz FreN AkuH!~ ^___^

assalamualaikum!~
yo00 wassup ! ahahaha.....
na tgk x bez fren aku yg paling dicintai..
ahahaha
cumel Gilak kan!! ak syg Bangat sma dia!
ado0sh..! tapi yg pelik nyer kan......
adew owg ckp ktew org les.....
hampeh... ingat ak nie apew..??
duyai... ak maseh menyukai cowok kok..
hehe
cume dyer laa teman terbaik ak......
jgn laa salah faham k...
kowg mesti ade bez fren jugak kan..
so0... wat pew nak jeles ngan kitew owg..
ahahaha...
tapi dyer jauh skung ngan ak..
huhu.....
walau pown jauh.
kaw tetap di hatiku,
ahaha
Tata~

Thursday, January 20, 2011

CINTA ...?????

IT IS FACT OKEY!

  • Kejayaan sesuatu percintaan hingga ke jinjang pelamin adalah faktor kekuatan mental dan bukannya fizikal.
  • Awak tidak perlu bazirkan emosi awak kepada seseorang lelaki sehingga awak tahu dialah lelaki ideal bakal suami awak.
  • Di dalam dunia sekarang lebih ramai wanita yang tidak berkahwin berbanding lelaki!
  • Untuk berjaya di dalam percintaan, wanita perlu mengetahui kekuatan dirinya dan menggunakannya untuk memikat lelaki.
  • Lelaki ideal awak adalah satu dalam seratus ataupun mungkin satu dalam seribu! Jadi, awak perlu bertemu dengan banyak lelaki sehingga awak benar-benar menjumpai lelaki idaman awak.
  • Saiz badan dan fesyen pakaian awak tidak menarik perhatian lelaki tetapi sebaliknya bagaimana awak mengetengahkan penampilan diri dan pakaian awak. Itulah yang menarik perhatian lelaki.
  • Jangan bercinta dengan lelaki kerana awak rasa bersimpati dengannya!!!
  • Minda awak adalah aset yang terbaik. GOOD LUCK BUDDY!!

Morning!!

Assalamualaikum!!
adosh! bushan ak pagi2 nie..
ahahaha~ teringat zaman dulu kala...
giler sgt kat Westlife.... pantang dgr lagu dyer owg...
trus jg gilak.... ak bukan la jiwang sgt pown..
cume lagu dyer wat ak rase mcm duduk kat satu pdg yg luas..
dgn rumbut yg lembut bak kapas,,cewah...!
ahakx! but.. im seres oke....
 i dunt know about others ... what they feel...
ahaha... im juz thinking about myself buddy..
music make my life full off colour...
kadang2 org ckp kitew sakit kew.???
ingat  lagu ley bg ketenangan..?? but! for it is oke!!
ahaha
so0.... care not about others! suck!
think about ur self larr...
its better...
chow!~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.......................................